BESTE PRIJS/KWALITEITSVERHOUDING

SNELLE LEVERTIJDEN

LEVERING IN

PERSOONLIJK & BETROUWBAAR

Pride vlaggen

Met een pride-vlag laat u zien waar u trots op bent. Iedere kleur in de regenboogvlag staat voor een unieke waarde die u vertegenwoordigt, zoals de natuur, harmonie en de menselijke geest. Voor pride-vlaggen en banieren van bescheiden tot flink formaat zit u goed bij Dekker Vlaggen. We hebben verschillende modellen, staand en liggend, voor in de mast en aan de gevelstok. Bestel nu voor een scherpe prijs en hang binnen enkele werkdagen uw nieuwe regenboogvlag uit!
Advies nodig?

We geven je graag advies bij de keuze van de juiste vlag. Bel gerust of vraag een offerte aan via het aanvraagformulier.


Offerte?

Vraag vrijblijvend een offerte vlaggen aan.

Aanvragen
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
 1. Rating:
  0%
  Regenboogvlag 100x150 cm (voor gevelstok)
  € 36,00 € 29,75
 2. Rating:
  0%
  Regenboogvlag 150x225cm (voor masten 6 of 7 meter hoog)
  € 54,99 € 45,45
 3. Rating:
  0%
  Regenboogvlag 200x300cm (voor masten 7 of 8 meter hoog)
  € 75,00 € 61,98
 4. Waardering:
  100%
  Regenboog banier 100x300 cm
  € 54,99 € 45,45
 5. Rating:
  0%
  Regenboog banier 120x350 cm
  € 76,99 € 63,63
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina

Waar staat de pride-vlag voor?

Waar de pride-vlag precies voor staat, dat is aan een ieder die hem zwaait. Wellicht hijst u de regenboogvlag om trots te tonen op vrijheid in seksuele geaardheid of genderidentiteit, om te pleiten voor acceptatie en gelijkheid of gewoonweg om steun aan de LGBTQ+ gemeenschap te betuigen. Voordat u overgaat op het kopen ervan, waarvoor u al op de juiste plek bent, wilt u wellicht meer weten over de pride-vlag. Daarom hebben we onderaan de pagina enkele veelgestelde vragen toegevoegd.

Regenboogvlaggen en -banieren

Bij Dekker Vlaggen vindt u pride-vlaggen en -banieren in verschillende afmetingen. Mocht u zich achter de oren krabben: een banier hangt verticaal en een vlag horizontaal. Op deze pagina hebben we alle uitvoeringen verzameld. Voor het overzicht hebben we de toepassing in de productnaam verwerkt. Zo ziet u in een oogopslag dat we een regenboogvlag van 100 x 150 cm voor de gevelstok hebben, maar ook een pride-vlag van 200 x 300 cm voor masten van 7 tot 8 meter hoog.

Kwaliteit in materiaal en afwerking

Wij bieden onze pride-vlaggen aan met de beste prijs- kwaliteitverhouding. We gebruiken 115 grams glanspolyester, voor een lichtgewicht vlaggendoek met een lichte glansuitstraling. We werken iedere pride-vlag stevig af; rondom dubbel gezoomd met aan mastzijde stevig mastband en, afhankelijk van het product, een koord/lus of kunststof clips om de meter.

Pride-vlag bestellen: snel uit voorraad geleverd

Bij Dekker Vlaggen houden we een ruime voorraad pride-vlaggen aan, zodat ze binnen enkele werkdagen kunnen leveren. Bovendien kunnen we binnen Nederland gratis verzending van deze vlaggen bieden. Bestel eenvoudig via onze website, of door te bellen naar 0523 234 712. Gebruik gerust onze contactpagina om vragen te stellen over pride- of andere vlaggen! Uiteraard kunt u bij ons ook een bijpassende vlaggenmast bestellen.

Vragen en antwoorden over pride-vlaggen

Wat betekenen de kleuren van de pride-vlag?

De regenboogvlag heeft over de eeuwen heen al vele betekenissen gekend. De huidige regenboogvlag met zes strepen bestaat sinds 1979. Van origine staan de kleuren voor de volgende waarden:

 • Rood: leven
 • Oranje: geneeskracht
 • Geel: zonlicht
 • Groen: natuur
 • Blauw: harmonie
 • Violet: geest

Wanneer de pride-vlag hijsen?

U kunt de pride-vlag hijsen op ieder moment dat u de behoefte voelt uw gedachtengoed uit te dragen. Er zijn speciale dagen en gelegenheden waarop de regenboogvlag extra toepasselijk is, zoals tijdens Gay Pride-parades en LHBTQ+ festivals.

Zijn er regels voor het gebruik van regenboogvlaggen?

Er zijn geen officiële regels of voorschriften voor het gebruik van Pride-vlaggen, maar er zijn enkele richtlijnen die u kunt volgen om respect en waardigheid te waarborgen.


Enkele aandachtspunten:

 • Respectvolle weergave: De Pride-vlaggen moeten altijd op een respectvolle manier worden getoond. Ze mogen niet worden gebruikt in een context die respectloos of moedwillig beledigend is voor wie dan ook.

 • Correcte volgorde van kleuren: Zorg ervoor dat de kleuren in de juiste volgorde worden weergegeven wanneer u de vlag ophangt. Bij de regenboogvlag is de volgorde van boven naar beneden: rood, oranje, geel, groen, blauw, en violet.

 • Onderhoud en verzorging: Net als bij elke andere vlag, moet de Pride-vlag in goede staat worden gehouden. Vervang de vlag als deze versleten of beschadigd is om respect te tonen.

 • Toestemming bij officiële locaties: Als u de vlag wilt hijsen op een officiële locatie, zoals overheidsgebouwen of openbare instellingen, moet u mogelijk toestemming vragen of op de hoogte zijn van specifieke beleidsregels.