BESTE PRIJS/KWALITEITSVERHOUDING

SNELLE LEVERTIJDEN

LEVERING IN

PERSOONLIJK & BETROUWBAAR

Nederlandse wimpels

Nederlandse wimpels

Wilt u een Nederlandse wimpel kopen? Bestel goede kwaliteit Nederlandse wimpels voordelig bij Dekker Vlaggen. Bij ons vindt u onder andere wimpels, vlaggen en vlaggenmasten van uitstekende kwaliteit. De wimpel is erg populair onder de Nederlanders en ziet u terug in veel masten. Een Nederlandse wimpel kunt u het hele jaar in een vlaggenmast hangen. Oftewel, een kale vlaggenmast in uw tuin is verleden tijd met een Nederlandse wimpel van Dekker Vlaggen! Hieronder leest u meer over onze wimpels.

Indien u uit de volgende categorieën 2 of meer stuks bestelt krijgt u korting op deze artikelen:

 • 2 artikelen: 10% korting op beide artikelen
 • 3 artikelen: 20% korting op alle 3 de artikelen. 
De korting wordt in het winkelmandje verrekend, u hebt hier geen kortingscode voor nodig. 

Dit geldt voor alle Nederlandse wimpels en Nederlandse vlaggen; provinciewimpels en provincievlaggen en regiowimpels en regiovlaggen (dit geldt niet voor de oranje wimpels). Het maakt dus niet uit welke combinatie van artikelen uit deze categorieën u neemt, deze korting geldt op elke combinatie!

Heeft uw buurman, buurvrouw, vader, moeder of goede vriend ook een vlag of wimpel nodig? Wellicht een leuk idee voor een kadootje en u hebt extra korting! U kunt natuurlijk ook voor uzelf 2 of 3 wimpels bestellen zodat u weer een tijdje gegarandeerd bent van een nette wimpel in uw mast! 

Advies nodig?

We geven je graag advies bij de keuze van de juiste vlag. Bel gerust of vraag een offerte aan via het aanvraagformulier.


Offerte?

Vraag vrijblijvend een offerte vlaggen aan.

Aanvragen
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
 1. -10%
  Waardering:
  94%
  NR 10: Nederlandse wimpel 400 cm standaard blauw 100% stil (zonder stokje (met lus-lus)). Masten vanaf 8 meter
  Aanbiedingsprijs € 40,50 € 33,47 Normale prijs € 45,00 € 37,19
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina

Wat is een wimpel?

Wie regelmatig een vlag heeft uithangen, is er waarschijnlijk wel mee bekend: de Nederlandse wimpel. Dit is een smalle strook stof, die boven in de vlaggenmast wordt bevestigd. Het uiteinde loopt in één of twee punten uit. De lengte van zo’n Nederlandse wimpel is afhankelijk van de vlag eronder. De vuistregel is dat eerstgenoemde vaak iets groter is dan de diagonaal van de vlag. Gelukkig is dit makkelijk op te meten.

De oorsprong van de Nederlandse wimpel

De Nederlandse wimpel wordt ook wel een welkomswimpel, ontvangst wimpel of decoratie wimpel genoemd. De herkenbare rood-wit-blauwe wimpel hangt in veel masten in Nederland triomfantelijk te wapperen. Alleen in ons land is dit zo populair. Deze traditie kent zijn oorsprong vlak na de Franse bezetting aan het begin van het Koninkrijk der Nederlanden. Het is een uitspatting van Nederlandse trots. De Nederlandse wimpel mag in tegenstelling tot de oranje wimpel het gehele jaar aan de mast hangen. De wimpel is niet gebonden aan regels.

Wanneer mag u de wimpel uithangen?

De Nederlandse wimpel wordt in de volksmond ook wel een welkomswimpel genoemd. Deze bijnaam heeft een duidelijke reden: deze wimpel mag namelijk dag en nacht blijven hangen aan de vlaggenmast. Hierdoor geeft de Nederlandse wimpel bezoekers en toevallige voorbijgangers een welkom gevoel. De vrijblijvendheid hiervan staat in schril contrast met de - eveneens populaire - oranje wimpel. Deze mag enkel op verjaardagen, geboortes en huwelijken van het Koninklijk Huis uitgehangen worden.

Waarom kiezen voor een wimpel?

De aanschaf van een Nederlandse wimpel kent een aantal voordelen. Zoals u hierboven al heeft kunnen lezen, mag de wimpel - in tegenstelling tot zijn oranje tegenhanger én de vlag - dag en nacht gehesen worden. Daarnaast geeft een wapperende wimpel aan bezoekers een welkom gevoel. Wilt u dag en nacht uw trots voor het Vaderland tonen of vindt u het gewoon gezellig? Dan is de keuze voor een Nederlandse wimpel snel gemaakt.

Maar waarom zou u eigenlijk kiezen voor een wimpel van Dekker Vlaggen? Onze wimpels zijn van uitstekende kwaliteit. Ze zijn gemaakt van zeer sterke 160 grams spunpolyester. In ons assortiment vindt u onder andere wimpels voor masten vanaf 5 meter. Daarnaast zijn onze Nederlandse wimpels scherp geprijsd.

Verschillende modellen

Geluidsoverlast. Dat is wel het laatste wat u wilt. U wilt namelijk niet dat het getik van uw Nederlandse wimpel u - en uw buren - ‘s nachts uit de slaap houdt. Om die reden bieden wij bij Dekker Vlaggen twee geluidsarme modellen aan. Zo kunt u - zonder het risico op overlast - genieten van een prachtige Nederlandse wimpel.

Geluidsarme wimpels

Wist u al dat u bij ons terecht kunt voor geluidsarme wimpels? U hoeft zich niet meer te ergeren aan het getik van een wimpel aan uw vlaggenmast. Onze Nederlandse wimpels worden geproduceerd met soft pvc-doppen en een kunststof koker. U kunt de wimpel gewoon dag en nacht aan uw vlaggenmast hangen zonder dat u er last van zult hebben.

100% Stille wimpels

Is een geluidsarme wimpel nog niet stil genoeg? Dan hebben wij ook de 100% stille wimpels. Afgewerkt met koord-lus en zonder stokje. 100% stil!

Maak uw vlaggenmast compleet

Wilt u ook een wimpel aan uw vlaggenmast? Bestel uw wimpel dan snel en eenvoudig op onze website. De Nederlandse wimpels van Dekker Vlaggen worden afgewerkt met de standaard confectie met punt. Naast goedkope Nederlandse wimpels vindt u bij ons scherp geprijsde:

Welke wimpel wilt u aan uw vlaggenmast hangen?

Geef extra kleur aan gebeurtenissen in uw straat met een wimpel uit ons assortiment. Heeft u nog vragen over de Nederlandse wimpels van Dekker Vlaggen? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken op: 0523-234712 of een mail sturen naar: info@dekkervlaggen.nl. Wij helpen u graag verder met het vinden van een geschikte Nederlandse wimpel voor aan uw vlaggenmast.