BESTE PRIJS/KWALITEITSVERHOUDING

SNELLE LEVERTIJDEN

LEVERING IN

PERSOONLIJK & BETROUWBAAR

Hoe hoog moet mijn mast zijn?

Wij beseffen ons dat veel websites het standaard advies geven om uw mast 1 meter lager dan de nokhoogte van uw woning te kiezen. Wij vinden dit "te kort door de bocht", minstens net zo belangrijk is hoeveel ruimte u hebt rondom de plek waar u de mast wilt plaatsen. Hoe hoger de mast, hoe groter de vlag en hoe meer ruimte u dus nodig hebt. Ook heeft een grote vlag meer wind nodig om netjes te wapperen. De 6 meter mast is de meest gekozen hoogte bij woonhuizen, hierbij hoort een vlag van 150x225 cm. Hebt u echter een beetje meer ruimte in uw (voor)tuin waar de mast komt te staan, dan is een 7 meter mast ook een goede keuze! In een mast van 7 meter hoog hoort een vlag van 200x300 cm. U hebt dus minimaal deze ruimte rondom de mast nodig zodat de vlag de woning niet raakt/ geen bomen raakt. De 6 meter mast blijft dus de meest verkochte mast voor particulieren. Twijfelt u over de hoogte? Bel ons dan gerust! Meestal kunnen we op google streetview meekijken naar uw woning, en anders kunt u bijvoorbeeld een foto naar ons mailen zodat wij advies op maat kunnen geven (tel: 0523-234712, mail: info@dekkervlaggen.nl). Overigens is een 6 meter vergunning vrij.

Mast voor bedrijven en scholen

Voor een pand hoogte van tot 7 meter raden wij aan om de vlaggenmast ook minimaal 7 meter hoog te nemen. Bij hogere panden is ook de afstand  van de masten tot het pand belangrijk. Is dit ca. 10 meter of meer dan kan u kiezen voor een meter lager dan uw pand. Dit in verband met de optische kijk hoogte vanaf de grond. Algemeen zijn ook hier masten van 7 en 8 meter het meest voorkomend. Hier hangt een vlag in van 200x300 cm. Bij hogere appartementgebouwen, gemeentehuizen en landgoederen zien wij masten van 10 of 12 meter.

Mast voor de Nederlandse vlag

Een mast voor een Nederlandse vlag mag wel weer lekker fors en hoog zijn. Dit omdat deze meestal op een prominente plek staat en ook de hoogte van uw pand mag hebben. 

Vlaggenmasten 5 meter

 

Vlaggenmasten 6 meter

   

   

   

  

Vlaggenmasten 7 meter

   

  

Vlaggenmasten 8 meter

  

Vlaggenmasten 10 meter