BESTE PRIJS/KWALITEITSVERHOUDING

SNELLE LEVERTIJDEN

LEVERING IN

PERSOONLIJK & BETROUWBAAR

Vlaggenmasten

Hoe hoog moet mijn mast zijn?

Voor particulieren is in 90% van de gevallen de 6 meter mast de perfecte keuze. Een 5 meter mast is qua aanzicht meestal net aan de lage kant en een 6 meter mast komt meer solide over. Indien u een grote tuin heeft of de mast ver van het huis komt te staan zou u kunnen overwegen een mast van 7 meter of hoger te nemen. Overigens is een 6 meter vergunning vrij.

Hoe kies ik de mast die bij mijn woning past?

Volg ons stappenplan!

Wat is het verschil tussen een conische en een cilindrische mast?

Een cilindrische mast heeft van onder naar boven dezelfde diameter en een conisch model loopt van onder naar boven taps toe. Al onze polyester masten zijn conisch, aluminium masten zijn zowel conisch als cilindrisch leverbaar.

Wat is het verschil tussen een polyester en aluminium mast?

Aluminium is er zowel cilindrisch als conisch. Polyester is altijd conisch en is voor een conische mast de goedkoopste optie. Beide zijn even sterk en vragen even weinig onderhoud. Qua aanzicht is aluminium strakker, helemaal uit 1 deel gegoten zonder oneffenheden. Polyester is in een mal gemaakt, heeft over de hele lengte een lichte deelnaad en is van zichzelf wat minder strak qua aanzicht. Uiteindelijk blijft het met name een smaakkwestie, wat vindt u mooi. Dat is het belangrijkste!

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een mast?

Een vlaggenmast in een tuin van een particulier of bedrijf valt onder artikel 2, onderdeel 14 van bijlage II van het Besluit omgevingsrecht (Bor). Op grond van dit artikel is het toegestaan om één mast (van maximaal 6 meter hoog) per erf zonder omgevingsvergunning te plaatsen. Als u meer dan één vlaggenmast wilt plaatsen zult u voor de resterende masten wel een omgevingsvergunning voor het bouwen aan moeten vragen.

Hoe lang moet mijn provincie wimpel zijn?

Ons advies is de helft van de lengte van uw vlaggenmast.

Welke grondbevestiging kan ik het beste kiezen voor mijn vlaggenmast?

Het meest gekozen is een overschuifkoker of kantelanker.

Waarom zou ik kiezen voor een mast met inwendig koord of anti-diefstal beveiliging?

Vaak wordt deze optie gekozen omdat het touw dan minder tikt tegen de mast. Het verhelpt het tikken echter niet helemaal!

Hoe plaats ik mijn mast?

Mast met kantelanker plaatsen: HTTPS://YOUTU.BE/IUTRFTXIW4G ...

Hoe hangt mijn contra-gewicht correct aan mijn banier of vlag?

Het contra-gewicht alcoa komt met de ring om de mast. De clip die aan de bovenzijde van het contra-gewicht zit komt aan de onderste clip die aan de banier of vlag zit.

Leveren jullie ook het beton/ de betonvoet mee?

Nee, die leveren wij niet mee.

Welke maat vlag kies ik bij welke lengte mast?

De regel is dat de hoogte van de vlag een kwart van uw mast moet zijn. Dus bij een mast van 6 meter is de bijpassende vlag 150x225 cm (omdat 150 cm een kwart van 6 meter is).

Wanneer kan ik de Nederlandse vlag uithangen?

Nederland kent geen wettelijke regels voor het gebruik van de vlag. U mag als burger, bedrijf of organisatie op alle dagen van het jaar de vlag uithangen. Er zijn wel regels voor het vlaggen vanaf Rijksgebouwen. Die staan in de vlaginstructie. Burgers, bedrijven en organisaties kunnen de instructie volgen als richtlijn*. Dit is niet verplicht.

Is er een protocol voor het "vlaggen" van een provinciewimpel?

Nee, hier is geen protocol voor.

Is er een protocol voor het "vlaggen" van de Nederlandse (welkoms) wimpel?

Nee, hier is geen protocol voor.

Hoe lang gaat een rood-wit-blauwe (Nederlandse) welkomswimpel mee?

Deze wimpel gaat gemiddeld 4-12 maanden mee.

Hoe lang gaat een provincie- of regiowimpel mee?

De provincie- of regiowimpel gaat gemiddeld 4-12 maanden mee.

Wanneer mag de Nederlandse vlag halfstok?

De Nederlandse vlag mag halfstok op Dodenherdenking (4 mei) van 18.00 uur tot zonsondergang. Daarnaast kan het voorkomen dat de minister-president een speciale vlaginstructie uitgeeft. Bijvoorbeeld bij het overlijden van iemand van het Koninklijk Huis, of om slachtoffers van een (inter)nationale ramp te herdenken. Let op: ook in 2021 roept het Nationaal Comité 4 en 5 mei op om op 4 mei de hele dag halfstok te vlaggen!

Wanneer een Nederlandse vlag met oranje wimpel?

De Nederlandse vlag wordt met wimpel uitgehangen op: <ul> <li>Koningsdag;</li> <li>Verjaardagen van Koningin Máxima, Prinses Beatrix en de Prinses van Oranje.</li> </ul> Bij alle andere gelegenheden hangt de <a href="https://www.dekkervlaggen.nl/vlaggen/nederlandse-vlaggen" title="Nederlandse vlag" target="_self">Nederlandse vlag</a> zonder <a href="https://www.dekkervlaggen.nl/wimpels/oranje-wimpels" title="oranje wimpel" target="_self">oranje wimpel</a> uit. Zie ook het volledige <a href="https://www.dekkervlaggen.nl/veel-gestelde-vragen/wanneer-kan-ik-de-nederlandse-vlag-uithangen/" title="vlaggenprotocol" target="_self">vlaggenprotocol</a>. Overigens zijn alleen overheidsinstanties verplicht het vlagprotocol te volgen, burgers zijn dit niet verplicht.

Hoe kan ik mijn vlag halfstok hangen?
Waarom is de Nederlandse vlag rood-wit-blauw?