BESTE PRIJS/KWALITEITSVERHOUDING

SNELLE LEVERTIJDEN

LEVERING IN

PERSOONLIJK & BETROUWBAAR

Wat is het verschil tussen een polyester en aluminium mast?

Aluminium masten

Aluminium masten worden veel gekozen door bedrijven, maar doen het ook goed bij particulieren. Aluminium masten zijn er zowel cilindrisch (over de hele lengte even dik) als conisch (onder breed, naar boven toe smaller toelopend). Polyester masten zijn altijd conisch. Ook hebt u bij aluminium keuze in de kleur; leverbaar in standaard coating Ral 9010 wit, in het aluminium geanodiseerd (zilverkleurig) of in een RAL kleur van uw keuze. Een aantal cilindrische aluminium masten leveren wij ook uit voorraad in zwart (RAL 9005). Hoewel de aluminium mast inderdaad zeer stevig is, doen polyester masten hier niet voor onder. De voordelen van aluminium moeten voornamelijk gezocht worden in het - in tegenstelling tot de polyester variant - naadloze ontwerp en het milieuvriendelijke karakter. Aluminium kan namelijk meerdere keren omgesmolten en verwerkt worden zonder kwaliteitsverlies. Hierdoor wordt flink energie bespaart ten opzichte van de eerste productie.  
Bij bedrijven is het aanzicht met bijvoorbeeld 3 masten naast elkaar strakker (door het naadloze materiaal en het cilindrische model) dan polyester masten. Polyester masten zijn echter weer wat solider qua aanzicht door hun (dikkere) conische model.

Bij aluminium masten zit de grondbevestiging er niet standaard bij, u kunt kiezen welke grondbevestiging u wilt hebben.

De cilindrische aluminium masten in diameter 60 zijn onze budgetmodellen.Diameter 70mm is ook nog goedkoper dan polyester. Polyester is de voordelige keuze ten opzichte van diameter 90mm aluminium en in het conische model!

Polyester masten

In de meeste formaten is de polyester mast de goedkopere optie. De polyester mast behoeft daarnaast net als de aluminium variant weinig onderhoud. Een polyester mast is altijd conisch en wordt standaard geleverd met kantelanker. Een ander voordeel van de polyester mast is dat deze minder gevoelig is voor kleine beschadigingen. Waar bij een aluminium variant de materiaalkleur (grijs) zichtbaar wordt door krassen, is dit bij een polyester mast niet zichtbaar doordat de coating dezelfde kleur heeft als het materiaal. Qua design bevat de polyester mast een licht zichtbare naad. Deze naad wordt veroorzaakt tijdens het productieproces (dit hebben alle polyester masten). Ook is de polyester mast van zichzelf minder strak qua uiterlijk, deze heeft altijd lichte oneffenheden. Toch is deze mast onze meest gekozen mast, met name omdat de meeste mensen het conische model nog steeds zien als het traditionele vlaggenmastmodel, en dan heeft polyester een hele goede prijs-kwaliteit verhouding. Daarnaast hebt u met deze mast, door zijn conische model, een stevige mast qua aanzicht.  

Polyester masten komen vanaf de fabriek standaard met nastelbaar kantelanker.

Aluminium of polyester mast?

Onderstaand een overzichtelijke vergelijking tussen een aluminium en polyester vlaggenmast.


 

Aluminium

Polyester

Onderhoudsarm

Ja

Ja

Zichtbaarheid kleine beschadiging

Ja, wel goed weg te werken met lakstift

Minimaal

Naadloos design

Ja

Nee

Geluidsarm

Nee (hoog, helder geluid)

Ja (dof geluid)

Conisch

Ja

Ja

Cilindrisch

Ja

Nee

Milieuvriendelijkheid

Boven gemiddeld

Normaal

Voordeligst in aanschaf

Ja D=60mm en 70mm 

Ja altijd in conisch en ook ten opzicht van D=90mm