BESTE PRIJS/KWALITEITSVERHOUDING

SNELLE LEVERTIJDEN

LEVERING IN

PERSOONLIJK & BETROUWBAAR

Waarom zou ik kiezen voor een mast met inwendig koord of anti-diefstal beveiliging?

Wij horen vaak dat de reden om inwendig koord te kiezen is, dat het touw dan niet meer tegen de mast tikt. Dit is niet helemaal waar, ook wanneer u een mast met inwendig koord hebt kan het touw nog (aan de binnenkant) tegen de mast tikken bij veel wind. Wat wel 100% helpt tegen het getik is een mast met koord en kikker buitenom nemen, en het touw eenmaal om de mast heen slaan voordat u het aan de kikker vastzet. Een goedkope, eenvoudige oplossing! Dit is natuurlijk wel een minder strak aanzicht dan een mast met inwendig koord. En u hebt zeker minder last van het getik met een inwendig koord. Deze combinatie maakt het een veelgekozen optie. 

Wist u dat polyester een stuk doffer klinkt dan aluminium? 

Ook bij bijvoorbeeld VVE's of bij masten waar een Fairybell in komt te hangen op een publieke locatie zien wij dat het inwendig koord vaak gekozen wordt. Zo kan alleen degene met de sleutel de vlag of Fairybell hijsen of laten zakken (vandaar de naam anti-diefstal systeem). 

Het inwendig koord kan bij alle masten gekozen worden met uitzondering van de aluminium mast met diameter 60mm. Deze mast is te smal om het systeem in te bouwen.

Kiest u voor inwendig koord? Dan wordt het contra-gewicht natuurlijk standaard meegeleverd, en bij inwendig koord is de mastknop altijd roterend. 

inwendig koord met afsluitbare unitInwendig koord met RVS liersysteem

Voorbeeldfoto mast met inwendig koord met afsluitbare unit

Polyester mast met inwendig koord met afsluitbare unit

Voorbeeldfoto van mast met uitwendig koord met koord eenmaal om de mast geslagen.

Polyester mast met uitwendig koord eenmaal om de mast geslagen