BESTE PRIJS/KWALITEITSVERHOUDING

SNELLE LEVERTIJDEN

LEVERING IN

PERSOONLIJK & BETROUWBAAR

Welke grondbevestiging kan ik het beste kiezen voor mijn vlaggenmast?

Bij aluminium masten kunt u de grondbevestiging zelf kiezen. Bij polyester masten komt de mast af fabriek altijd met nastelbaar kantelanker.

Een grondbuis is een buis die in het beton in de grond komt te staan en waar de mast in zakt.

Een overschuifkoker is een koker die deels in het beton in de grond komt en deels boven de grond uit steekt, uw mast zakt hier overheen.

Een kantelanker bestaat uit een ankerbuis welke in de mast is bevestigd met een scharnierende driehoeksplaat eraan. In het beton in de grond komen drie draadeinden met ook daarop een driehoeksplaat (grondplaat). De mast met driehoeksplaat zet u op de grondplaat, deze worden met bouten bevestigd en er gaat een scharnierpen in.

Welke van bovenstaande grondbevestigingen u ook kiest, u kunt altijd uw vlag of wimpel hijsen door middel van het touw. Hiervoor maakt de keuze van grondbevestiging dus niet uit. De grondbevestiging maakt uit voor het eventuele onderhoud en schoonmaken van de mast.

Een grondbuis raden we alleen aan wanneer u de masten niet permanent (niet het hele jaar) hebt staan. Bij een grondbuis zakt de mast in de buis in de grond, wat ten koste gaat van de lengte van de mast. U hebt dus een meter mast meer nodig om dezelfde lengte boven de grond over te houdenten opzichte van een overschuifkoker, qua kosten komt u dus ongeveer gelijk uit. Hebt u masten permanent staan dan raden wij een grondbuis af omdat er in de loop der tijd toch altijd wat zand en troep bij de buis in komt, waardoor de mast op termijn muurvast in de buis komt te staan. Dit kan bij een overschuifkoker niet gebeuren.

Voor masten van 6 of 7 meter boven het maaiveld adviseren wij een overschuifkoker of kantelanker. Beide kunnen eigenlijk prima. Deze masten zijn niet te zwaar, u kunt deze makkelijk van de overschuifkoker aftillen. Kiest u voor (nog) meer gemak en wilt u niet tillen, dan neemt u het kantelanker. En wanneer u op losse grond of natte grond zit raden wij ook voor deze lengtes een kantelanker aan, omdat u bij een kantelanker de mast altijd nog weer waterpas kunt nastellen, mocht hij op termijn uit het lood gaan staan.

Voor masten van 8 meter en langer adviseren wij altijd een kantelanker. Deze masten zijn relatief zwaarder, het neerleggen door middel van een kantelanker is simpel. Masten van deze lengte tilt u niet meer makkelijk van een overschuifkoker af.

Wanneer u online uw mast bij ons bestelt dan krijgt u in de bevestigingsemail de plaatsingsinstructie meegestuurd! 

Plaatsingsvideo grondbuis: klik hier

Plaatsingsvideo overschuifkoker: klik hier

Plaatsingsvideo kantelanker: klik hier

grondbuisoverschuifkokerkantelanker