BESTE PRIJS/KWALITEITSVERHOUDING

SNELLE LEVERTIJDEN

LEVERING IN

PERSOONLIJK & BETROUWBAAR

Hoe vervang ik een veld (webbing)?

Wij vinden dit zelf het makkelijkst te doen als de Fairybell in de vlaggenmast hangt. Met 2 personen werkt het prettigst!
TIP: sluit eerst even het nieuwe veld aan op de verbindingskabel, zodat u zeker weet dat dit nieuwe veld werkt (en er niet eventueel iets anders defect is dan het veld).

  1. Haal de verbindingskabel uit het kapotte veld (stekkertje eruit) en haal hem van de haringen los. 
  2. Vervolgens maak je van het kapotte veld van beneden naar boven alle drukknopen aan beide zijdes los. 1 persoon laat langzaam de Fairybell zakken, de andere persoon maakt de drukknopen los. Laat de andere velden gewoon aan de haringen vast zitten, doe hier niks mee. 
  3. Is de Fairybell helemaal beneden dan schuif je voorzichtig dit veld van de haak af. Als deze in het midden zit schuif je dus de velden ernaast ook voorzichtig eraf (niet door elkaar halen!). Leg het kappotte veld weg. 
  4. Nu werk je andersom: haak eerst het nieuwe veld aan de haak (zorg ervoor dat je dit veld goed hebt hangen zodat de drukknopen passen op de velden ernaast). Schuif indien nodig de andere velden ook (in de goede volgorde) weer aan de haak.
  5. De ene persoon hijst nu langzaam de Fairybell omhoog, terwijl de andere persoon de drukknopen aan beide zijdes van het nieuwe veld vastklikt. 
  6. Hebt u de Fairybell weer in de top, maak dit veld dan weer vast aan de haringen en sluit het nieuwe veld aan op de verbindingskabel.

De officiële instructie van Fairybell wijkt iets af van bovenstaande. Hierbij knipt u het kapotte veld los van de haak, u schuift alle velden op en doet het nieuwe veld als laatste aan de haak. Voordeel is dat je geen andere velden van de haak hoeft te halen, nadeel is dat u eventueel ook (afhankelijk van welk veld het is) de verbindingskabel en de haringen van andere velden los moet maken en opnieuw moet bevestigen (omdat de velden verplaatsen). Belangrijkste bij beide is netjes te werken en niks door elkaar te halen.